Να τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας

0

Να τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας

Το ερώτημα που αναζητούν όλοι οι νέοι γονείς. Τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά μου; Ένα ερώτημα που δεν είναι καθόλου δύσκολο να απαντηθεί, εφόσον ο γονιός συλλογιστεί τι είναι αυτό που αναζητούν πραγματικά τα παιδιά του.

Τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας;

Τα παιδιά που μεγαλώνουν και με τους δυο γονείς μέσα σε ένα παραδοσιακό πλαίσιο όπου η οικογένεια είναι ευτυχισμένη, τείνουν να είναι ευτυχισμένα και να είναι ευτυχισμένα και στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους.

Ένα συμπέρασμα το οποίο προέκυψε έπειτα από μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έλαβαν μέρος σε αυτή 100.000 άτομα σε 40.000 νοικοκυριά. Μάλιστα το να τρώει το παιδί μαζί με την οικογένεια του έως και τρεις φόρες την εβδομάδα, συντελεί στο αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ μητέρας – παιδιού και πατέρα – παιδιού. Όλοι μαζί λοιπόν σε ένα τραπέζι, γιατί ήρθε η ώρα του φαγητού για την δική σας οικογένεια.

Για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας, εκτός του ότι πρέπει όλα τα μέλη της οικογένειας να λειτουργούν σαν οικογένεια, τα παιδιά που οι γονείς τους είναι παντρεμένοι είναι πιο ευτυχισμένα, από τα παιδιά που οι γονείς τους είναι απλά σε σχέση. Επίσης η κατάρρευση της οικογένειας, δηλαδή ο χωρισμός των δυο γονιών φαίνεται πως κάνει τόσο κακό στο παιδί, μεγαλύτερο και από το να ζει μέσα στην απόλυτη φτώχεια.

Όταν το παιδί ζει με τον έναν από τους δυο γονείς, δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένο, γεγονός που θα τον επηρεάσει και στη μετέπειτα ζωή του. Επίσης, η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο γονιών με τα παιδιά τους καθορίζει την ψυχολογική, αλλά και νοητική εξέλιξη τους. Μην ξεχνάμε πως τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν βλέπουν τους γονείς τους μαζί, να είναι ευτυχισμένοι.
Να έχουμε πάντα κατά νου όμως και τον εκφοβισμό από τα αδέλφια, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την περίεργη συμπεριφορά του παιδιού , τις άσχημες αποδώσεις στο σχολείο και κυρίως την ψυχική καταπόνηση του παιδιού.

Για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα άτομο από την οικογένεια τους για να συζητούν τα θέματα που τα απασχολούν και φυσικά να μην μπλέκονται σε καβγάδες και λογομαχίες όλη την ώρα με τον οικογενειακό τους περίγυρο.

Share.

Leave A Reply