Θερμές πέτρες και μασάζ – Ποια τα οφέλη;

0

Θερμές πέτρες και μασάζ – Ποια τα οφέλη;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, γεμίζει την καθημερινότητα μας με έντονο άγχος, με εμάς να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους χαλάρωσης. Το μασάζ αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους χαλάρωσης, καθώς ανακουφίζει από το άγχος και τους σωματικούς πόνους, αλλά βοηθά στην γενικότερη ευεξία του σώματος.

Το μασάζ με ζέστες πέτρες αποτελεί μια μέθοδο μασάζ στην οποία χρησιμοποιούνται ειδικές πέτρες. Αρχικά εφαρμόστηκε από θεραπευτές στην Χαβάη, αλλά και στην Αίγυπτο. Πλέον το μασάζ με ζέστες πέτρες αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους μασάζ. Το μασάζ με ζέστες πέτρες συνδυάζεται και συμπληρώνει το μασάζ με έλαια, ενώ οι πέτρες αυτές είναι οι μαύρες ηφαιστειακές πέτρες ή διαφορετικά η λάβα.

Οι πέτρες αυτές έχουν την ιδιότητα πως μπορούν να κρατήσουν την υψηλή τους θερμοκρασία για πολύ ώρα. Έτσι μπορούν να μας ανακουφίσουν από πολλά σωματικά αλλά και ψυχολογικά συμπτώματα, όπως είναι η κατάθλιψη, οι πόνοι στα κοκάλα, και γενικότερα να ενισχύσει το κυκλοφοριακό σύστημα. Επίσης το μασάζ με πέτρες, ενισχύει και την αισθητική εικόνα του ατόμου, καθώς κανει την επιδερμίδα πιο απαλή και ελαστική.

Το μασάζ με τις ηφαιστειακές μαύρες πέτρες γίνεται με τη μέθοδο Ayurvedic. Πραγματοποιείται μασάζ στις περιοχές που πάσχουν για κάποιο χρονικό διάστημα, με τις πέτρες να απελευθερώνουν την θερμότητα τους. Οι πέτρες αυτές φέρουν τις ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου. Όταν θερμαίνονται λοιπόν παράγουν ενέργεια και δονήσεις. Οι πέτρες τοποθετούνται κυρίως στην πλάτη, με το άτομο να νιώθει άμεση ανακούφιση από τους πόνους ενώ τονώνεται και η κυκλοφορία του αίματος.

Share.

Leave A Reply