Ροφήματα για όμορφη επιδερμίδα

0

Ροφήματα για όμορφη επιδερμίδα
Είναι πλέον γνωστό, ότι υπάρχουν διάφορα ροφήματα, αντιοξειδωτικά, τα οποία «προστατεύουν» τον οργανισμό, αποτρέποντας κρυολογήματα ή ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι κρέμες δεν είναι ποτέ αρκετές (και μην ξεχνάτε ότι δεν κάνουν θαύματα!) αν δεν τις συνδυάσουμε με σωστή διατροφή και άσκηση.

Η επιδερμίδα μας εύκολα ταλαιπωρείται, λοιπόν, από την έκθεση στον ήλιο, την ξηρότητα την κακή διατροφή και διάφορα άλλα. Το τσάι, το χαμομήλι και το τζίντζερ είναι μερικά από τα ρόφηματα που σίγουρα βοηθάνε το δέρμα μας να παραμείνει λείο και καθαρό. Όσον αφορά το τσάι υπάρχουν διάφορα είδη, οπότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και χρειάζεστε.

Πράσινο τσάι - ροφήματα

Ροφήματα για όμορφη επιδερμίδα

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι εκτός από το ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας συστήματος, έχει πολλά οφέλη και για το δέρμα μας. Συγκεκριμένα βοηθάει στην πρόληψη των ζημιών των κυττάρων από την έκθεση στον ήλιο, καθώς είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Λευκό Τσάι
Λευκό τσάι περιέχει ακόμη πιο υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ η γεύση του είναι πιο ήπια από αυτή που έχει το πράσινο τσάι.
Χαμομήλι
Είναι κατάλληλο για το ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ακμής και το έκζεμα, ενώ απομακρύνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Κόκκινο Τσάι
Είναι το κατάλληλο ρόφημα για άτομα με χαμηλό σίδηρο ή και αναιμία. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, ενώ εκτός από ρόφημα, το εκχύλισμα μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα.
Δυόσμος
Ο δυόσμος είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολύ αποτελεσματικός στη μείωση της βλάβης των λιπών στο δέρμα. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, που είναι η βασική αιτία της ακμής.
Τζίντζερ
Αν και το τζίντζερ είναι το τσάι που συχνά χρησιμοποιείται για στομαχικά προβλήματα, είναι, επίσης, εξαιρετικό για τον καθαρισμό του δέρματος που προκύπτει από την κακή πέψη. Το τσάι από τζίντζερ θα κάνει το δέρμα σας λείο και λαμπερό.

Share.

Leave A Reply