Πόρος, το καταπράσινο νησί

0

Πόρος, το καταπράσινο νησί

Πόρος. Δύο είναι τα βασικά πλεονεκτήματα  για να τον επιλέξετε ως τον επόμενό σας προορισμό. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα και οι μικροί κολπίσκοι.
Από τον Πειραιά αναχωρούν Ferry Boats για τον Πόρο και η διάρκεια του ταξιδιού είναι μόλις 2 ώρες, ενώ αν επιλέξετε τα Ιπτάμενα Δελφίνια το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Φτάνοντας με το καράβι, το πρώτο που πράγμα που θα δείτε είναι το Ρολόι, το οποίο δεσπόζει στην ψηλότερη κορυφή του λόφου από το 1927 και αποτελεί στολίδι για το νησί. Αξίζει να το επισκεφτείτε κατά τη δύση του ηλίου για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και την πανοραμική θέα που προσφέρει το σημείο.

Πόρος. Η χώρα με τα νεοκλασικά της κτήρια και τα στενά δρομάκια, προκαλούν τους επισκέπτες να την περπατήσουν και να χαθούν στα ενδότερα του οικισμού. Ανάμεσα στα σπιτάκια και τις μυρωδιές από τις βουκαμβίλιες, θα συναντήσετε διάφορα μικρά ταβερνάκια. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε το Δημαρχείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Αίθουσα Εκθέσεων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Οι παραλίες του νησιού Πόρου

Οι παραλίες του νησιού είναι όλες υπέροχες και για όλες τις διαθέσεις. Μερικές από τις πιο φημισμένες είναι οι εξής: το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο. Πρόκειται για δύο παραλίες με άμμο και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι από τα πιο ρομαντικά μέρη του Πόρου. Η παραλία είναι οργανωμένη, έχει καθαρά νερά και πεύκα. Ο Γερολιμένας είναι μία απόμερη και όχι οργανωμένη παραλία, όπου για να φτάσετε θα πρέπει να περπατήσετε ένα μονοπάτι. Οργανωμένη παραλία, με καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες είναι το Ασκέλι. Ο Ρώσικος Ναύσταθμος αποτελείται ουσιαστικά από κτήριο μεγάλου ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, καθώς είναι διατηρητέο μνημείο, το οποίο όμως συνοδεύεται και από μία οργανωμένη παραλία για τις βουτιές σας. Τέλος, το Μοναστήρι, είναι μία ήσυχη και οργανωμένη πλαζ με πεντακάθαρα νερά, η οποία είναι κάτω από τον λόφο που βρίσκεται το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.
Στις περισσότερες παραλίες-κολπίσκους, υπάρχουν πεύκα που χαρίζουν φυσική σκιά, για όσους προλάβουν.

Το ταξίδι στον Πόρο συνδυάζεται παραδοσιακά με την εκδρομή απέναντι στην Πελοπόννησο, ανατολικά του Γαλατά και συγκεκριμένα στο περίφημο Λεμονόδασος. Χιλιάδες λεμονιές μέχρι την παραλία, τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με το εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ, συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Share.

Leave A Reply