Πόνος στο στήθος – Αιτίες

0

πόνος στο στήθος - αιτίες
Πόνος στο στήθος,με τον που τον αντιλαμβάνεσαι ο νους σου δεν θα πρέπει να πάει αμέσως στο κακό, αφού υπάρχουν πολλές αιτίες για την εκδήλωση αυτού του ενοχλητικού συμπτώματος.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να ευθύνεται από τους παρακάτω λόγους.

1. Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφεΐνης.

Εάν είσαι λάτρης του καφέ και καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα ημερησίως, θα πρέπει να γνωρίζεις πως σύμφωνα με έρευνες η υπερβολική κατανάλωση καφέ, είναι ικανή να επιφέρει πόνους στο στήθος. Φυσικά όταν λεμέ ότι μπορεί να προκαλέσει πόνο, δεν εννοούμε πως από μόνος του ο καφές έχει τη δύναμη να δημιουργήσει ένα τέτοιο μεγάλο σύμπτωμα, αλλά να ενισχύσει μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πόνο σε αυτή την περιοχή, όπως είναι οι ορμονικές διαταραχές.

2. Λάθος νούμερο εσωρούχου.
Όλες μας έχουμε κάνει το τραγικό λάθος να προμηθευτούμε ένα εσώρουχο άλλου μεγέθους, με μπαλένες, το οποίο το μόνο που επιφέρει είναι πόνος στην περιοχή, από το πολύ «σφίξιμο», το οποίο αντιλαμβανόμαστε και από την τιράντα.

3. Ορμονικές διαταραχές.

Οι ορμονικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο στήθος. Οι γυναίκες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα συμπτώματα των ορμονικών διαταραχών, για αυτό θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά γυναικολόγο ο οποίος και θα τις κατευθύνει.

4. Η σωματική άσκηση.
Μόλις ξεκίνησες να πηγαίνεις γυμναστήριο, ή μαθαίνεις μια νέα άσκηση ή οποία έχει να κάνει με αυτή την περιοχή. Πόνο στο στήθος μπορεί να επιφέρει ακόμα και ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια της άσκησης σε αυτή την περιοχή, καθώς επίσης και μια απότομη κίνηση.

5. Άθληση χωρίς το κατάλληλο εσώρουχο.
Όταν αθλείσε, απαραίτητη είναι η χρήση του αθλητικού εσωρούχου το οποίο δεν ενοχλεί και «κρατάει την περιοχή».
6. Θα αδιαθετήσεις.

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν πως όταν πονάει το στήθος τους, τότε θα αδιαθετήσουν. Δυσφορία και πρήξιμο, τα ενοχλητικά συμπτώματα που εμφανίζονται σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο, εάν αδιαθετήσεις και ο πόνος συνεχίζεται για ημέρες, καλό να είναι να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου.

7. Ανάπτυξη της περιοχής.
Εάν διανύεις την εφηβεία, δεν θα πρέπει να ανησυχείς ιδιαίτερα για τον πόνο στο στήθος, καθώς η περιοχή αυτή αναπτύσσεται προκαλώντας αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα.

8. Περιμένεις παιδί
Μερικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι και ο πόνος στο στήθος.

Share.

Leave A Reply