Πολύμορφο εξάνθημα κύησης

0

Πολύμορφο εξάνθημα κύησης

Η εγκυμοσύνη αν και για τις περισσότερες γυναίκες αποτελεί μια πολύ όμορφη εμπειρία, για ορισμένες αποτελεί εφιάλτη και αυτό διότι γίνονται αλλεργικές στην ίδια τους την εγκυμοσύνη.
Πριν λίγο καιρό είχαμε διαβάσει σχετικά με την Zuleika Closs, η οποία ήταν αλλεργική στην ίδια της την εγκυμοσύνη. Η νεαρή μητέρα ενώ διένυε την 20 εβδομάδα εγκυμοσύνης, έβγαλε φουσκάλες σε όλο της το σώμα, ενώ ένιωθε έντονο το αίσθημα του καύσου και της φαγούρας.

Αν και της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, δεν υπήρξε θεραπεία. Οι γιατροί έκαναν λόγο για μια μορφή ψωρίασης ενώ την συμβούλευσαν να βράσει όλα τα ρούχα της και να καταψύξει τα παπούτσια της. Ακολούθησε τις συμβουλές αυτές, αλλά δεν υπήρξε θεραπεία.

Όταν γέννησε φοβόταν να ακουμπήσει το παιδί της, μήπως και του μεταδώσει την ασθένεια, με τα συμπτώματα να υποχωρούν σταδιακά. Γρήγορα όμως υποτροπίασε. Ένας ακόμα γιατρός τον οποίον και επισκέφθηκε την ενημέρωσε πως πάσχει από πεμφιγοειδές της κύησης, ενώ της χορήγησε αντισταμινικά. Η νεαρή μητέρα δήλωσε πως κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, καθώς πλέον γνώριζε από τι έπασχε…

Η παραπάνω περίπτωση, ωστόσο, δεν αποτελεί μια σπάνια κατάσταση. Υπάρχουν γυναίκες που ενώ κυοφορούν, αντιμετωπίζουν σοβαρές μορφές αλλεργίας, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ακόμα και η κύηση τους.

Πόλεμος με το πολύμορφο εξάνθημα κύησης
Πόλεμος με το πολύμορφο εξάνθημα κύησης.

Αναγνώστρια μας έστειλε την εμπειρία της καθώς ενώ διένυε την 35 εβδομάδα της κύησης είδε να αλλάζει όλο της το δέρμα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κ.Ε, με το που τέλειωσε ο 8ος μήνας της κύησης της, παρατήρησε τη δημιουργία κόκκινων ραβδώσεων στην περιοχή της κοιλιάς, τα οποία εξαπλώθηκαν σε όλη την κοιλιακή περιοχή και τα οποία της προκαλούσαν πόνο και έντονη φαγούρα. Δεν υπήρξε θεραπεία με τις ενυδατικές κρέμες.

Ημέρες αργότερα, καθώς διένυε την 35 εβδομάδα κύησης, αισθάνθηκε να βγάζει σπυράκια στην περιοχή της γάμπας και γενικότερα στα πόδια της. Θεώρησε πως ήταν τσίμπημα από κουνούπια, αλλά τελικά δεν ήταν.

Δυο ημέρες αργότερα το σώμα της είχε γεμίσει με αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια, τα οποία προκαλούσαν καύσο και έντονη φαγούρα και κάθε φορά που προσπαθούσε να τα ακουμπήσει αυτά μετατρέπονταν σε πολύμορφα εξανθήματα.

Για ημέρες περίμενε ίαση, δίχως αποτέλεσμα, μέχρι που μια επίσκεψη στον δερματολόγο έδειξε πολύμορφο εξάνθημα της κύησης, το οποίο δεν θεωρείται μια συνηθισμένη κατάσταση. Η μοναδική λύση τα αντισταμινικά…

Αν και η εγκυμοσύνη θεωρείται μια από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή της γυναίκας, μπορεί καμιά φορά να μετατραπεί σε κόλαση.

Share.

Leave A Reply