Οι ομορφιές του Δήμου Αιγιαλείας

0

Οι ομορφιές του Δήμου Αιγιαλείας

Μόλις περίπου 150χλμ. από την Αθήνα, μπορεί κανείς να αποδράσει στις ομορφιές του Δήμου Αιγιαλείας, συνδυάζοντας την ηρεμία και το καλό φαΐ με τη νυχτερινή ζωή. Ο λόγος για την Ακράτα και την Αιγείρα. Αν και ο δρόμος θέλει ιδιαίτερη προσοχή, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, η παραμονή σας εκεί, θα σας ανταμείψει σίγουρα.
Ακράτα
Ανάμεσα στο Δερβένι και στο Διακοπτό, βρίσκεται η Ακράτα. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Χελμού. Ιδρύθηκε μετά το τέλος την επανάστασης, όταν οι κάτοικοι των γύρων περιοχών εγκατέλειψαν τα ορεινά χωριά για να κατέβουν στα πεδινά και τα παράλια.

Δερβένι και στο Διακοπτό

Η Ακράτα συνδυάζει βουνό και θάλασσα γι’αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε δημοφιλές θέρετρο. Έχει κοντά στους 2.000 κατοίκους και μπορεί κανείς να βρει αρκετά εμπορικά καταστήματα αλλά και πολλές καφετέριες, μπαράκια, ταβέρνες και κλαμπ.

Οι παραλίες της Ακράτας έχουν πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, είναι κυρίως με χοντρό βότσαλο και βαθιά γαλανά νερά. Τα καφέ και τα παραλιακά μπαρ συμπληρώνουν την εικόνα, γι’ αυτούς που θέλουν την άνεσή τους. Οι πιο γραφικές παραλίες είναι αυτές του Πλάτανου, της Ακράτας και της Ποροβίτσας.

Αιγείρα
Η Αιγείρα είναι μία όμορφη κωμόπολη, η οποία βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο και «πλαισιώνεται» από ορεινούς οικισμούς και πράσινα βουνά. Το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα σε καλή κατάσταση, είναι και το σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Η παραλία της Αιγείρας είναι μεγάλη σε μήκος, μικρή σε πλάτος, με άμμο και βότσαλο και με δροσερά νερά. Για όποιον θέλει να απολαύσει τον καφέ του ή ακόμα και το φαγητό του, πίσω από την παραλία υπάρχουν διάφορα καφέ και ταβέρνες.

Αν αποφασίσετε, όμως, να επισκεφτείτε τα μέρη του Δήμου Αιγιαλείας, για παραπάνω από 2-3 ημέρες, τότε θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αρκετές ακόμα όμορφες παραλίες, καθώς η ακτογραμμή της Αιγιαλείας προσφέρει στους επισκέπτες πολλές επιλογές. Μερικές από αυτές είναι Αλυκή, η Ροδιά (για όσους προτιμούν περισσότερη ηρεμία), η Άκολη, ο Λόγγος και ο Ψαθόπυργος με το…νησιώτικο ύφος του.

Share.

Leave A Reply