Ντουλάπια κουζίνας και ανανέωση του χώρου

0

Ντουλάπια κουζίνας και ανανέωση του χώρου

Μήπως είναι καιρός να ανανεώσεις την παλιά σου κουζίνα; Μήπως θεωρείς πως τα ντουλάπια σου είναι παλαιά και θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις με καινούρια; Η ανανέωση στον χώρο της κουζίνας για μια νοικοκυρά θεωρείται αναγκαία, καθώς αλλάζει όλη η αισθητική του χώρου.

Τα ντουλάπια στην κουζίνα καταλαμβάνουν συνήθως τον μεγαλύτερο χώρο και η ανανέωση τους σίγουρα θα αποδώσει έναν νέο αέρα αισθητικής. Επίσης, τα ντουλάπια μετρά από καιρό μπορεί να παρουσιάσουν φθορές, τις οποίες εσύ μπορείς να διορθώσεις με τους παρακάτω τρόπους.

Το βάψιμο
Εάν θες να ανανεώσεις τα ντουλάπια που ήδη έχεις, τότε μπορείς απλά να τα βάψεις. Επέλεξε έναν φωτεινό χρώμα που θα κάνει τη διαφορά. Στην αγορά μπορείς να βρεις μια τεράστια ποικιλία από χρώματα για τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Μαυροπίνακας
Τα μοντέρνα σπίτια στην κουζίνα τους διαθέτουν έναν μαυροπίνακα από ντουλάπια. Αν δεν θες να αντικαταστήσεις τα παλαιά σου ντουλάπια, τότε πέρασε τα με μαύρο χρώμα ιδικό για ξύλο, επίπλων κουζινας και μετέτρεψε τα σε έναν μαυροπίνακα.

Stencil σχέδια
Άλλη μια οικονομική ιδέα για τα παλαιά ντουλάπια κουζίνας αποτελούν τα σχέδια stencil. Πρόκειται ουσιαστικά για κομμάτια χαρτιού στα οποία αποτυπώνονται διάφορα μοτίβα. Βρες το σχέδιο που ταιριάζει στην δική σου κουζίνα και με το χαρτί αυτό κάλυψε τα ντουλάπια που θες. Μετά πέρασε το χαρτί με ακριλική μπογιά.

Ταπετσαρία
Μπορείς να τοποθετήσεις ταπετσαρία όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και στα έπιπλα σου. Μπορείς μάλιστα να ντύσεις όλα σου τα ντουλάπια με ταπετσαρία. Εάν η κουζίνα σου διαθέτει πολύ παλαιά και φθαρμένα ντουλάπια τότε η χρήση ταπετσαρίας αποτελεί μια καλή λύση.

Share.

Leave A Reply