Το μωρό μου κλαίει όταν το αφήνω στην κούνια

0

Το μωρό μου κλαίει όταν το αφήνω στην κούνια

Σίγουρα θα έχει τύχει και σε εσάς να έχετε καταφέρει να αποκοιμίσετε το μωρό σας και όταν το βάζετε προσεκτικά στην κούνια του αυτό να ξυπνά και να κλαίει. Μια κατάσταση που απελπίζει την ήδη ταλαιπωρημένη μητέρα.

Γιατί το μωρό μου κλαίει όταν το αφήνω στην κούνια;

Υπάρχουν δυο λόγοι για αυτό. Αρχικά ο κύκλος του ύπνου σε ένα βρέφος είναι τελείως διαφορετικός από ενός ενήλικα και δεύτερον για να βρεθεί το βρέφος σε κατάσταση βαθύ ύπνου, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 20 λεπτά από την στιγμή που αποκοιμήθηκε. Για αυτό και εάν το μωρό σας αποκοιμήθηκε πριν 5 λεπτά και εσείς το αφήνετε στην κούνια του, αυτό ξυπνάει και κλαίει.

Επίσης, υπάρχει και μια τρίτη άποψη. Σύμφωνα με τον καθηγητή James McKenna, ο οποίος είναι κορυφαίος στα του ύπνου, το βρέφος αισθάνεται κίνδυνο όταν αποχωρίζεται από το άτομο που το φροντίζει. Αντιλαμβάνεται αμέσως πως χάνεται η απαλότητα του δέρματος της μητέρας του και εξαφανίζεται η θερμοκρασία του σώματος της.

Έτσι, όταν η νέα μητέρα κρατήσει το βρέφος αγκαλιά, αυτό αισθάνεται πως προστατεύεται, ενώ όταν η μητέρα το αφήνει στην κούνια νομίζει πως διατρέχει κίνδυνο. Εάν λοιπόν το παιδί σας είναι μόλις 2μηνων, σκεφτείτε πως έχει προσκολλήσει πάνω σας γιατί αισθάνεται προστασία.

Το μωρό μου κλαίει όταν το αφήνω στην κούνια του – Τι μπορώ να κάνω;

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στο παιδί σας να καταλάβει πως είναι ασφαλής ακόμα και όταν εσείς βρίσκεστε σε άλλο δωμάτιο. Εάν εσείς το χαϊδεύετε ενώ αυτό είναι στην κούνια και τότε αρχίζει να κλαίει, μην το πάρετε αγκαλιά. Μείνετε σε αυτό το σημείο και κάντε αισθητή την παρουσία σας. Πρέπει να νιώσει ότι βρίσκεστε κοντά του. Ίσως έτσι να ηρεμίσει. Εάν πάλι τα κλάματα αυξάνονται σε ένταση, τότε αυξάνει τα επίπεδα άγχους, γιατί νομίζει ότι το εγκαταλείψατε. Μπορεί αρχικά η όλη αυτή κατάσταση να σας φαίνεται κουραστική, ωστόσο είναι μια περίοδος που θα περάσει σύντομα καθώς το βρέφος μεγαλώνει πολύ γρήγορα.

Εάν αισθάνεστε κουρασμένες ζητήστε από τον άντρα σας να προσέξει για λίγο το μικρό σας, ώστε εσείς να ξεκουραστείτε λίγες ώρες.
Σημαντικές ιδέες ώστε να κάνετε την καθημερινότητα σας πιο εύκολη.

Share.

Leave A Reply