Λακωνική Μάνη – Αρεόπολη

0

Λακωνική Μάνη - Αρεόπολη

Το καμάρι της Λακωνίας είναι για πολλούς, ή Αρεόπολη! Βρίσκεται στην Ανατολική Λακωνική Μάνη και περίπου 3,5 ώρες μακριά από την Αθήνα. Πρόκειται για ιστορικό οικισμό, ο οποίος διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και είναι η πατρίδα της διασημότερης οικογένειας της Μάνης… των Μαυρομιχαλέων.

Φτάνοντας στην Αρεόπολη θα παρκάρετε στην κεντρική πλατεία. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας άνετα στον κεντρικό πεζόδρομο. Εκεί θα βρείτε πολλά τουριστικά μαγαζιά αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο αναμνηστικό δωράκι, ρούχα ή ακόμα και χειροποίητα κοσμήματα. Στον πεζόδρομο θα βρείτε, επίσης πολλά εστιατόρια και ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό και τέλεια παραδοσιακά γλυκά!

διασημότερης οικογένειας της Μάνης

Τα στενά δρομάκια της πλατείας σε συνδυασμό με το κλασικό «χρώμα» της Μάνης, συνθέτουν ένα τοπίο πολύ γραφικό. Περπατώντας στα στενά θα βρεθείτε στην πλατεία του Άη Γιάννη των Μαυρομιχαλάδων. Ο ναός είναι ανοιχτός όλες τις ημέρες και τις ώρες και μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τις τοιχογραφίες τους.
Λίγο πιο κάτω από τον πεζόδρομο, θα συναντήσετε τη μικρή Πλατεία της Επανάστασης και θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των Ταξιαρχών.

Η Αρεόπολη θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά, προσφέρεται για άριστες οικογενειακές διακοπές, καθώς η πλατεία είναι μεγάλη και γεμίζει από παιδιά που παίζουν και από γονείς που απολαμβάνουν στα μικρά cafe την… καρυδόπιτα με μπάλα παγωτού.
Από την άλλη πλευρά, η νυχτερινή ζωή στην Αερόπολη είναι επίσης έντονη. Όσοι επιθυμούν να απολαύσουν ένα ωραίο κοκτέιλ θα βρουν διάφορα μικρά καλόγουστα μπαράκια. Αν κάποιοι προτιμούν να μείνουν ξύπνιοι έως τις πρώτες πρωινές ώρες, θα υπάρχουν και διάφορα νυχτερινά μαγαζιά.

Η Αρεόπολη προσφέρεται και για καλοκαιρινές αλλά και για χειμερινές αποδράσεις.
Αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, μπορείτε να μείνετε στο Λιμένι ή στο Οίτυλο για να έχετε άμεση επαφή με τη θάλασσα, αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Στο Λιμένι θα κάνετε τις βουτιές σας και θα απολαύσετε καλό, φρέσκο ψάρι. Λίγο μετά το Λιμένι, βρίσκεται το Οίτυλο με τη μεγάλη και ρηχή παραλία του. Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Αρεόπολη το χειμώνα, φροντίστε να μείνετε κοντά στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Πάντως, όποτε και να αποφασίσετε να πάτε στην Αρεόπολη, αξίζει να επισκεφτείτε τα σπήλαια του Δυρού. Βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση από το Λιμένι και το Οίτυλο. Είναι από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας και ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της Μάνης. Μεγάλοι και μικροί σε ηλικία επισκέπτες, πάντα εντυπωσιάζονται με τον όγκο και την ομορφιά τους.

Share.

Leave A Reply