Κλασικά έπιπλα κουζίνας ή μοντέρνα;

0

Κλασικά έπιπλα κουζίνας ή μοντέρνα;

Τα κλασικά έπιπλα κουζίνας προσδίδουν ένα εντελώς διαφορετικό στιλ και ύφος συγκριτικά με τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Όταν μιλάμε για κλασικά έπιπλα κουζίνας, στο νου μας έρχεται η κουζίνα της γιαγιάς μας, αλλά και της μάνας μας.

Τα κλασικά έπιπλα κουζίνας είναι σκουρόχρωμα, φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από ξύλο. Τα ντουλάπια μπορεί να φέρουν το καφέ χρώμα ενώ μπορεί να τα συναντήσεις και σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Στα κλασικά έπιπλα συναντάς βιτρίνες με βιτρό ή τζάμι σε πολλά σχέδια. Ακόμα και τα αξεσουάρ ή τα υφάσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε μια τέτοια κουζίνα, ταιριάζουν στο κλασικό στιλ.

Το κλασικό στιλ γοητεύει ακόμα μέχρι τις μέρες μας, καθώς διακατέχεται για μια αγάπη για το ξύλο, τα χρώματα και τα σχέδια. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν ακόμα και μετά την ανακαίνιση της οικίας τους να τοποθετούν κλασικά έπιπλα, τα οποία συνδυάζονται πάντα με πορσελάνη, η οποία ολοκληρώνει το τελικό αποτέλεσμα.
Πολλές φορές όμως επειδή οι κλασικές κουζίνες μπορεί να είναι αρκετά φορτωμένες και βαριές, μπορούμε να σπάσουμε το ύφος αυτό με ένα βάζο φρέσκα λουλούδια και σποτάκια σε πολλά σημεία, ειδικά κοντά στα ντουλάπια.

Όσον αφορά τη μοντέρνα κουζίνα ακολουθούνται πιστά όλα όσα προστάζει η μόδα. Στη μόδα τώρα είναι η μίνιμαλ αισθητική με ουδέτερες και καθαρές γραμμές. Η μοντέρνα κουζίνα είναι συνήθως απλή και δεν επιβαρύνεται με περιττά στοιχεία. Έτσι η κουζίνα μας είναι απλή και λιτή. Στη μόδα είναι τα έντονα και φωτεινά χρώματα. Ένας τέλειος συνδυασμός είναι το άσπρο με το μαύρο, ενώ μπορούν να υπάρξουν και κάποιές πινελιές του κόκκινου χρώματος.

Share.

Leave A Reply