Υπόθεση Άγνωστο DNA (2016)

0

Υπόθεση Άγνωστο DNA (2016)

Υπόθεση Άγνωστο DNA (2016)

Η Υπόθεση Άγνωστο DNA (2016) είναι μία ακόμη πραγματική ιστορία που έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία που συγκλόνισε το Παρίσι –αστυνομικές αρχές και κοινωνία– τη δεκαετία του 90.

Υπόθεση

Παρίσι, 1991. Ένας νεαρός επιθεωρητής, ο Φρανκ Μάνιε, κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων. Ο νεαρός Φρανκ παίρνει μέρος στην εξιχνίαση της δολοφονία μιας κοπέλας. Στη συνέχεια όμως, παρόμοιες υποθέσεις, αρχίζουν να σχηματίζουν το προφίλ ενός κοινού δράστη και συγκεκριμένα ενός βιαστή και δολοφόνου.

Η υπόθεση με τον συγκεκριμένο serial killer (SK1) θα τον απασχολήσει –σχεδόν θα του γίνει εμμονή– για περίπου μία δεκαετία, εποχές δηλαδή, πριν και μετά τη δυνατότητα χρήσης της εξέτασης DNA.

Καθώς, τα χρόνια περνούν, ο επιθεωρητής βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην υπόθεση που φαίνεται αδιέξοδη. Παρά τη συμβουλή του προϊσταμένου να μην εμπλακεί πάρα πολύ, ο νεαρός επιθεωρητής καταδιώκει ασταμάτητα τον SK1 σε βαθμό που βάζει μέχρι και την οικογένειά του σε κίνδυνο.

Το 2001 πια, μία μεγαλοδικηγόρος, η Φρεντρίκ Πονς, δέχεται έπειτα από πολλή σκέψη να αναλάβει την υπεράσπιση του υπόπτου που η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει μετά από μία δεκαετία κυνηγητού και έρευνας.

SK1 είναι το όνομα που έδωσε η γαλλική αστυνομία στον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο της Γαλλίας που αναγνωρίστηκε μέσα από το DNA.

Η ταινία Υπόθεση Άγνωστο DNA (2016) δεν επικεντρώνεται μόνο στη διαδικασία των αστυνομικών ερευνών, ούτε απλά στη μετέπειτα δίκη, αλλά αναζητά και τα αίτια πίσω από τις πράξεις αυτού του άντρα, καθώς επίσης αναδεικνύει τη γραφειοκρατική διαδικασία ενός απαρχαιωμένου συστήματος που δύσκολα θα αλλάξει.

Frédéric Tellier

Σκηνοθέτης

Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική ταινία του τηλεοπτικού Frédéric Tellier, δημιουργώντας ένα αστυνομικό θρίλερ, βγαλμένο από τα γαλλικά αστυνομικά χρόνια. Ο Frédéric Tellier αν και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, στη συνέχεια γυρίζει τηλεοπτικές σειρές, όπως το πολύ γνωστό Les Ηommes de l’ombre, για το οποίο η Nathalie Baye κέρδισε το βραβείο FIPA, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Για την ταινία «Υπόθεση Άγνωστο DNA» (L’affaire SK1) ο Frédéric Tellier χρειάστηκε περίπου 6 χρόνια έρευνας, για να μπορέσει να μεταφέρει την αληθινή ιστορία του πρώτου γάλλου κατά συρροή δολοφόνου, στη μεγάλη οθόνη.

Share.

Leave A Reply