Τι φταίει που μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδί;

0

δεν μπορεί να κάνει παιδί

Το όνειρο κάθε γυναίκας το να κάνει τουλάχιστον ένα παιδί. Πολλές φορές το όνειρο αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα με τις γυναίκες να απογοητεύονται, καθώς δεν μπορούν να φέρουν στον κόσμο τον καρπό της… αγάπης τους, με τον σύντροφο τους. Με τη γυναίκα να αναρωτιέται συνεχώς γιατί δεν μπορεί να κάνει παιδί…
Και ενώ τα χρόνια περνούν και η γυναίκα βρίσκει τον ιδανικό σύντροφο, κάνει ένα παραμυθένιο γάμο και ξεκινά τις απαραίτητες διαδικασίες για να αποκτήσει το παιδάκι της, όμως έρχεται πολλές φορές αντιμέτωπη με το πρόβλημα της υπογονιμότητας, το οποίο αποτελεί συχνό φαινόμενο της εποχής μας. Πολλά ζευγάρια, μη μπορώντας να κάνουν παιδί με τον φυσικό..τρόπο, καταφεύγουν στην εξωσωματική, ελπίζοντας πως το όνειρο τους θα γίνει πραγματικότητα. Και ναι, πολλά ζευγάρια το καταφέρνουν.

Πότε ένα ζευγάρι θα πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό γιατί δεν μπορεί να κάνει παιδί;

Το βασικό είναι να καταλάβει κανείς ότι όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί, δεν σημαίνει ότι πάσχει από στειρότητα, απλά από υπογονιμότητα, ο οποίος είναι ένας διαφορετικός σημασιολογικά όρος. Μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών, θα πρέπει να επισκεφθεί τον ειδικό, εφόσον δεν μπορεί να μείνει έγκυος σε μια χρονική περίοδο δυο ετών, έχοντας ελεύθερη επαφή. Μια γυναίκα όμως που είναι 40 χρονών, δεν θα πρέπει να περιμένει δυο χρόνια για να απευθυνθεί στον ειδικό, αλλά όσο πιο άμεσα γίνεται.

Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος;

Το 15% των ζευγαριών που κάνουν προσπάθειες για να αποκτήσουν παιδί αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Στο 40% των περιπτώσεων οφείλεται ο άντρας, στο 40% των περιπτώσεων η γυναίκα και στο υπόλοιπο 20% δεν μπορεί να βρεθεί αιτιολογία. Η κύρια αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες είναι η απόφραξη των σαλπιγγών, μια κατάσταση η οποία προκαλείται εξαιτίας φλεγμονών αλλά και ορμονικών διαταραχών. Η ενδομητρίωση αποτελεί άλλον έναν παράγοντα υπογονιμότητας.

Share.

Leave A Reply