Games of Thrones – Τα επεισόδια

0

Games of Thrones

Games of Thrones ή διαφορετικά το παιχνίδι των Θρόνων είναι μια από τις καλλίτερες σειρές που έχει γυριστεί ποτέ παγκοσμίως.

Πρόκειται καθαρά για μια σειρά φαντασίας που περιέχει σκηνές δράματος. Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια 60’ λεπτά και οι δημιουργοί του είναι οι : Ντέιβιντ Μπένιοφ και ο Ντάνιελ Γουέις.

“The Game of Thrones” είναι βασισμένο στην σειρά βιβλίων « Το παιχνίδι της φωτιάς και του πάγου». Ξεκίνησε την προβολή της το 2011 και αμέσως κέρδισε έδαφος με εκατομμύρια πια «οπαδούς» μιας και προβάλλεται σε 80 χώρες. Πρόκειται για τηn τρίτη καλύτερη σειρά που έχει γυριστεί στα χρονικά και αυτό φαίνεται άλλωστε από τις άριστες κριτικές και τα βραβεία. Μάλιστα η τηλεθέαση ήταν τόσο υψηλή που έκαναν συμφωνία και για 5 με 6 κύκλο.

Τι γίνεται όμως στη σειρά “ Game of Thrones”;
Η ιστορία αρχίζει με έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που εμείς ζούμε, με άλλες χώρες και ηπείρους, άλλα πλάσματα και συνήθειες, όπου επικρατεί η μαγεία. 298 χρόνια λοιπόν μετά την κατάκτηση της ηπείρου Γουεστόρς από τον Αίγκον, έχουν περάσει, και τότε ξεκινά η ιστορία μας. Σε έναν από τους πιο επικίνδυνους χειμώνες που έχουν ζήσει τα επτά βασίλεια, απρόσμενα γεγονότα και μια πολιτική κατάσταση στέκονται αρκετά για να ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ τους. Εκεί παρουσιάζονται όλοι οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι βασιλιάδες για να κατακτήσουν τον έναν και μοναδικό θρόνο. Ίντρικες, μαγεία και εκδίκηση αποδίδονται με τέτοιο τρόπο που ξαφνιάζει τον τηλεθεατή.

Περιλήψεις των κύκλων του Games Of thrones

Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Εντάρντ Στάρκ, να εγκαταλείπει τα πάντα ώστε να γίνει το δεξί χέρι του βασιλιά. Η κίνηση του αυτή θα επηρεάσει τις ζωές των πάντων και ειδικά στο Γουέστερος που θα δοκιμαστεί πολύ εν καιρό πολέμου. Τα θρυλικά πλάσματα από τον Βορρά ξυπνούν ενώ η ανάσα του δράκου αποκτά και πάλι δύναμη.

Στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων ο πόλεμος συνεχίζεται. Το Γουέστερος βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του με τους πέντε βασιλιάδες να κυνηγούν το θρόνο του. Ο γιος του Εντάρτ Στάρκ θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τον τρελό βασιλιά Τζέφρυ, αλλα και τα υπόλοιπα αδέλφια κινούνται κατά αυτήν την κατεύθυνση. Η Νταινέρυς Νταρκάριεν εχοντας αποκτήσει τεραστία δύναμη, παίζει το δικό της παιχνίδι για να πάρει πίσω το θρόνο, μιας και οι προγονοί της τον κατείχαν.

Στον τρίτο κύκλο, βλέπουμε την περιοχή να έχει αλλάξει εντελώς εξαιτίας του πολέμου. Η πριγκίπισσα Νταινέερυς έχει ήδη κατακτήσει την Ανατολή. Ο βορράς είναι γεμάτος από αγρίους ενώ ο νότος βασανίζεται από τον επικίνδυνο βασιλιά Τζέφρυ. Η προδοσία που θα έρθει θα αλλάξει και πάλι τις τύχες όλων.

Στον τέταρτο κύκλο βλέπουμε τον Τζον Σνόου να παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό. Μια δολοφονία αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Η Νταρκάριεν έχει ποια περάσει στο Έσσος και με εμπόδια προσπαθεί να κατακτήσει τα εδάφη. Ο πόλεμος φτάνει στο τύλος αλλά κανείς δεν κερδίζει!

Στον πέμπτο κύκλο βλέπουμε την Άρυα να αποχωρεί προς τα Μπραάβος, Τον Μπαράθιον να κατακτά τον Βορρά και τον Tyrion να δραπετεύει αφού πρώτα τιμωρήσει τον πατέρα του για όλα αυτά που του έχει κάνει. Η Ντεινέρις έχει μείνει πλέων τελείως αβοήθητη αφού αναγκάστηκε να αλυσοδέσει τους δράκους της.

Πρωταγωνιστούν στην σειρά: Kit Harington, , Emilia Clarke, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau και ο Peter Dinklage.

Share.

Leave A Reply