Φραγμένοι πόροι της επιδερμίδας – Να τι ευθύνεται

0

φραγμένοι πόροι επιδερμίδας

Σε περίπτωση που οι πόροι της επιδερμίδας σας είναι φραγμένοι, θα παρατηρήσετε την ύπαρξη ακμής, μαύρα στίγματα, σπυράκια και άτονο δέρμα. Γιατί πρέπει οι πόροι του δέρματος να είναι ανοιχτοί; Μέσω των πόρων του δέρματος απομακρύνονται οι τοξίνες της επιδερμίδας, με άμεσο αποτέλεσμα την υγιή εμφάνιση του.

Φραγμένοι πόροι της επιδερμίδας – Σας παραθέτουμε τις πέντε βασικές αιτίες

1. Η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οι γυναίκες οι οποίες κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αισθάνονται πως η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά το δέρμα τους. Τα καυσαέρια και το έντονο καθημερινό πρόγραμμα της κάθε γυναίκας, στερούν από την επιδερμίδα την νεανική της όψη, κάνοντας την άτονη και ταλαιπωρημένη.

2. Ο τρόπος ζωής
Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας οδηγούν στο να ετοιμάσουμε ή να αγοράσουμε κάτι από έξω, ώστε να γευματίσουμε. Η μη ισορροπημένη διατροφή και το ότι ξεχνάμε πολλές φορές να λάβουμε την αναγκαία ποσότητα νερού ημερησίως, συμβάλουν στην απόκτηση της λιπαρής επιδερμίδας.

3. Τα καλλυντικά και το μακιγιάζ προσώπου.
Το υπερβολικό μακιγιάζ στο πρόσωπο μας και η χρήση πολλών καλλυντικών πάνω σε αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των πόρων. Για αυτό και το ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ, θεωρείται ως αναγκαίο…

4. Τα νεκρά κύτταρα.
Το δέρμα περιλαμβάνει και νεκρά κύτταρα, τα οποία εάν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως, δημιουργούν ένα σμήγμα το οποίο φράζει τους πόρους. Η απολέπιση έρχεται να δώσει τη λύση.

5. Το σμήγμα.
Το σμήγμα λειτουργεί ως προς την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, εάν όμως εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες, τότε η επιδερμίδα γίνεται λιπαρή και υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μέχρι και ακμής.

Τέλος οι φραγμένοι πόροι της επιδερμίδας. Πλέον γνωρίζετε τι ευθύνεται, συνεπώς και τι πρέπει να αποφύγετε.

Share.

Leave A Reply