Η Φοινικούντα και τα κάστρα της Μεθώνης – Κορώνης

0

Η Φοινικούντα και τα κάστρα της Μεθώνης - Κορώνης

Η Φοινικούντα βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή για τα κάστρα της Μεθώνης – Κορώνης και είναι ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριό, περίπου 290 χλμ. από την Αθήνα και 60 χλμ. από την Καλαμάτα. Έχει λίγες εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους, αλλά πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αν είχατε φανταστεί τις διακοπές σας απολύτως ξεκούραστες, χωρίς ιδιαίτερες μετακινήσεις και με καλό, φρέσκο ψάρι και θαλάσσινα, η Φοινικούντα είναι το κατάλληλο μέρος.

Φοινικούντα διακοπές

Διαθέτει πολλά τουριστικά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και κάμπινγκ για όσους το προτιμούν.

Η αμμουδερή παραλία της Φοινικούντας απλώνεται από απ΄άκρη σε άκρη του κόλπου. Είναι ιδανική για οικογένειες και, φυσικά, για αυτούς που θέλουν να έχουν τα πάντα σε απόστασης αναπνοής, καθώς πάνω από την παραλία θα βρείτε διάφορα καταστήματα για τις καθημερινές σας ανάγκες αλλά και ψαροταβέρνες για φαγητό.

Γύρω από την Φοινικούντα και σε κοντινές αποστάσεις θα βρείτε κι άλλες παραλίες, επίσης υπέροχες, όπως την παραλία Ρωμανού, Λούτσα και Τσαπή.

Για τη βραδινή σας έξοδο, στη Φοινικούντα θα βρείτε ήσυχα μικρά, μαγαζάκια για να απολαύσετε το ποτό σας αλλά και διάφορα beach bars και clubs, πλάι στη θάλασσα για πιο έντονο στυλ διασκέδασης.

Όσοι πάνε την Φοινικούντα, όμως, δεν γίνεται να μην επισκεφτούν τη Μεθώνη και την Κορώνη και υπάρχεις λόγος γι’ αυτό: τα βενετσιάνικα κάστρα τους.

Το κάστρο της Κορώνης
Μπορείτε να ανεβείτε είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο μέχρι την πύλη του κάστρου. Μπαίνοντας στο κάστρο θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν άλλο κόσμο, μια άλλη εποχή εξαιτίας των στενών, λιθόκτιστων καλντεριμιών. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα κάστρα όπου μέχρι και σήμερα διαμένουν οικογένειες. Αξίζει να κάνετε μία στάση στο πλάτωμα του κάστρου και να θαυμάσετε τη θέα όλου του Μεσσηνιακού κόλπου.

Το κάστρο της Μεθώνης
Χτισμένο το 1209 από τους Ενετούς και το μικρό φρούριο Μπούρτζι που πρόσθεσαν μετά οι Οθωμανοί, το κάστρο της Μεθώνης είναι εντυπωσιακό και βρέχεται από τρεις πλευρές με θάλασσα. Από την πλευρά της ξηράς είχε τάφρο, χωρίς νερό, και γέφυρα για την πρόσβαση στην πύλη.

Share.

Leave A Reply