Ελαφόνησος: ένας μικρός Παράδεισος

0

Ελαφόνησος: ένας μικρός Παράδεισος
Η Ελαφόνησος είναι ένα μικρό γοητευτικό νησάκι, μόλις 19 τ.χλμ. και βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, απέναντι από τη Νεάπολη. Ο πληθυσμός της είναι μόλις 600 κάτοικοι τον χειμώνα, αριθμός που, όμως, διπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, καθώς αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.

Για να φτάσει κανείς στην Ελαφόνησο, πρέπει να… κατέβει στη Νεάπολη και να πάρει ένα από τα μικρά Ferry Boats για να περάσει απέναντι, στο λιμάνι της Ελαφονήσου. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται πολύ… εύκολα!

Στην πρωτεύουσα του νησιού, τον ομώνυμο δηλαδή οικισμό, είναι χτισμένα σπίτια παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα και πολλά τουριστικά καταλύματα. Σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από το λιμάνι με το αυτοκίνητο, βρίσκεται το οργανωμένο κάμπινγκ, για όσους το προτιμούν.

Ελαφόνησος νησάκι

Ονομασία
Σύμφωνα με έρευνα των των Δρ. Σταμούλη Ιακώβου & Κρούπη Ηλία, η Ελαφόνησος οφείλει το όνομά της από την ύπαρξη μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος. Μάλιστα, το διάσημο άγαλμα της Θεάς Αρτέμιδας που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου, και κρατά ένα τέτοιο ελάφι, έχει βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Σίμος
Αν αποφασίσετε να πάτε στην Ελαφόνησο, δεν χρειάζεται να… γεμίσετε τις βαλίτσες σας με ρούχα. Τα μοναδικά απαραίτητα αντικείμενα είναι το μαγιό σας, τα γυαλιά ηλίου, το καπέλο σας και, φυσικά, αντηλιακό! Η παραλία του Σίμου είναι από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες της Μεσογείου. Αποτελείται από δύο όρμους με ψιλή λευκή άμμο και καταπράσινα, κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο και γι’ αυτό θα ανακαλύψετε και μόνοι σας ότι δύσκολα θα αποχωριστείτε αυτήν την παραλία με αυτά τα νερά για να πάτε κάπου αλλού.
Πιο παλιά ο Σίμος, ήταν παραλία ελεύθερων κατασκηνωτών. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το σκηνικό έχει αλλάξει, καθώς στο πολύ οργανωμένο κάμπινγκ που υπάρχει, μπορείτε να συνδυάσετε την άνεση με την απόλυτη χαλάρωση και την ομορφιά της φύσης.
Βραδινή βόλτα
Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τα βράδια τους να τα περνάνε στην παραλία, πίνοντας μπύρες και ανάβοντας φωτιά. Όταν θελήσετε, όμως, να βγείτε και να κάνετε μία βόλτα στον… πολιτισμό, στην χώρα της Ελαφονήσου, δίπλα από το λιμάνι, θα βρείτε πολλές καφετέριες και μικρά μπαρ. Φυσικά, το καλό φαγητό και συγκεκριμένα το καλό φρέσκο ψάρι σε συνδυασμό με ουζάκι, θα το βρείτε αβίαστα στις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Share.

Leave A Reply