Είναι οι πόρτες ασφαλείας αρκετά ασφαλείς;

0

Είναι οι πόρτες ασφαλείας αρκετά ασφαλείς;
Σχεδόν όλες οι οικίες διαθέτουν πλέον πόρτες ασφαλείας. Οι ιδιοκτήτες της οικίας τις τοποθετούν, έτσι ώστε να παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην οικογένεια τους, καθώς θεωρούν πως ο διαρρήκτης πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παραβιάσει μια τέτοια πόρτα. Είναι όμως σωστή αυτή η άποψη;

Μια πόρτα ασφαλείας είναι πιο χοντρή και πιο συμπαγής σε σχέση με τις απλές πορτες. Το πάχος όμως από μόνο του δεν φαίνεται να παίζει και ιδιαίτερο ρόλο ως προς την ασφάλεια. Η πόρτα ασφαλείας διαθέτει πολλά σημεία αγκίστρωσης, σημεία τα οποία δεν διαθέτει η απλή παραδοσιακή πόρτα. Για να καταλάβετε μια κλειδωμένη πόρτα ασφαλείας αποτελεί ουσιαστικά μέρος του τοίχου.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες πορτών ασφαλειας. Οι θωρακισμένες πόρτες και οι ξύλινες πόρτες. Στις πρώτες υπάρχει ένα σιδερένιο πλαίσιο, το οποίο καλύπτεται με μια επένδυση ώστε η πόρτα να μοιάζει ξύλινη. Στην δεύτερη κατηγορία οι ξύλινες πόρτες κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο από ξύλο μασίφ. Οι ξύλινες πόρτες αποτελούν μια πιο ακριβή επιλογή. Εάν κατοικείται στην Αθήνα τότε μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες και προτάσεις σχετικά με πορτες ασφαλειας αθηνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που βγάζει στο φως η ελληνική αστυνομία το 90% των διαρρήξεων γίνεται από ερασιτέχνες. Αυτό σημαίνει πως ένας ερασιτέχνης διαρρήκτης δεν θα μπορέσει να παραβιάσει με ευκολία την πόρτα ασφαλείας. Μόνο εάν βρουν κενό στην ασφάλεια, όπως ανοιχτό παράθυρο ή ξεκλείδωτη πόρτα, θα καταφέρουν να εισέλθουν εντός της οικίας. Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες διαρρήκτες δρουν πάντα με σχέδιο. Παρακολουθούν την οικία για πολύ καιρό και μπορούν να μπουν μέσα σε μια οικία ανενόχλητοι, αφού μπορούν να ανοίξουν μέχρι και τρύπα στον τοίχο.

Μια πόρτα ασφαλείας θα προσφέρει ασφάλεια εφόσον συνδυάζεται με μια ακριβή και τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριά. Η πόρτα ασφαλείας δεν θα σας προσφέρει ασφάλεια εάν διαθέτει φθηνή κλειδαριά.

Share.

Leave A Reply