Βασικά στοιχεία μιας μοντέρνας κουζίνας

0

Βασικά στοιχεία μιας μοντέρνας κουζίνας

Αρχικά θα θέλαμε να αναφερθούμε στις διαφορές ανάμεσα μιας μοντέρνας και μιας σύγχρονης κουζίνας. Μπορεί να νομίζουν αρκετοί πως πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πράγμα, όμως υπάρχουν διαφορές. Η σύγχρονη κουζίνα έχει να κάνει με την κουζίνα που σχεδιασμός της είναι της στιγμής. Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας έχουν να κάνουν με ένα στιλ σχεδιασμού το οποίο εμφανίστηκε τον 20 αιώνα και αντικατέστησε το μέχρι τότε παραδοσιακό στιλ κουζίνας.

Μια μοντέρνα κουζίνα μπορεί να περιέχει έπιπλα χωρίς πλαίσιο, οριζόντιες γραμμές, απλά υλικά κατασκευής, χωρίς πολλά έντονα διακοσμητικά στοιχεία.

Στιλ επίπεδης πόρτας
Το στιλ επίπεδης πόρτας αποτελεί κομμάτι της μοντέρνας κουζινας.

Επιπλα χωρίς πλαίσιο
Σε σύγχρονες κουζίνες τα έπιπλα χωρίς πλαίσιο είναι τα πιο διαδεδομένα. Είναι σαφέστατα πιο κομψά από ότι στον παραδοσιακό σχεδιασμό κουζίνας.

Απλό υλικό κατασκευής
Τα υλικά κατασκευής είναι πάντα κομψά και απλά. Για παράδειγμα στις σύγχρονες κουζίνες γνωστό είναι το πόμολο gola, το οποίο ενσωματώνεται στο ντουλάπι. Το gola υπάρχει κατά μήκος όλης της σειράς των συρταριών.

Η έλλειψη διακοσμητικών
Πλέον συνηθίζεται τα ντουλάπια να μην έχουν σχέδια πάνω τους και η επιφάνεια τους να είναι επίπεδη. Τα ντουλάπια της πάνω σειράς με τα κάτω ντουλάπια ενώνονται με γυαλί πλάτης πλήρους ύψους.

Οι οριζόντιες γραμμές
Οι σύγχρονες κουζίνες έχουν μια τάση προς τις οριζόντιες γραμμές.

Share.

Leave A Reply