Πότε θεωρείται αργά για να γίνει μητέρα μια γυναίκα;

0

γίνει μητέρα γυναίκα

Η παρακάτω φωτογραφία ίσως και να σας σοκάρει και αυτό γιατί δείχνει μια ηλικιωμένη, να διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Όχι, δεν έγινε θαύμα. Πρόκειται απλά για μια διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Get Britain Fertile», για χάρη της οποίας μεταμόρφωσαν τη βρετανίδα παρουσιάστρια Κέιτ Γκαραγουέι, σε μια 70χρονη γυναίκα που θα γίνει μητέρα.

μητέρα μεγάλη σε ηλικία

Πότε λοιπόν είναι αργά για μια γυναίκα να γίνει μητέρα;

Σύμφωνα με τα στατιστικά που έρχονται στο φως, οι γυναίκες της Μεγάλης Βρετανίας καθυστερούν να αποκτήσουν παιδί, κάνοντας τη Μεγάλη Βρετανία να λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό στο θέμα αυτό. Στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος κατά τον οποίο μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, είναι στην ηλικία των 25 ετών. Στην μεγάλη Βρετανία το ποσοστό έχει φτάσει στα 30 χρονών κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με έρευνα, 1 στις 7 γυναίκες πιστεύει πως η ηλικία των 40 είναι πολύ προχωρημένη, ώστε μια γυναίκα να αποκτήσει παιδί, ενώ πολλές είναι διάσημες, ανά τον κόσμο, που αποκτούν το πρώτο τους παιδί διανύοντας την τετάρτη δεκαετία της ζωής τους.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως μια γυναίκα η οποία είναι στην τετάρτη δεκαετία και φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, δεν θα έχει τη απαιτούμενη ενέργεια για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υψηλές ανάγκες ανατροφής του παιδιού. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως οι γυναίκες που βάζουν πάνω από όλα την καριέρα τους, αργούν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Και ναι, υπάρχουν και τα άτομα που κρίνουν αρνητικά την παραπάνω διαφημιστική καμπάνια, καθώς θεωρούν πως μια γυναίκα δεν απέκτησε παιδιά σε νεαρή ηλικία έπειτα από επιλογή, ή γιατί δεν είχε γνωρίσει τον κατάλληλο άνδρα. Σημαντικός παράγοντας επίσης και ο οικονομικός, που δεν είναι διόλου ασήμαντος.

Όποια και να είναι, ωστόσο, τα πιστεύω και τα θέλω της εκάστοτε γυναίκας, ακόμα και εάν αποκτήσει ένα παιδί σε μεγάλη ηλικία, αυτό δεν θα είναι εμπόδιο στο να αγαπήσει λιγότερο το παιδί της ή να το κρατεί με συγκίνηση και δέος για πρώτη φορά στη αγκαλιά της.

Share.

Leave A Reply