Μεταφορές – Μετακομίσεις στην Αθήνα

0

Μεταφορές - Μετακομίσεις στην Αθήνα

Η μετακόμιση αποτελεί μια επίπονη διαδικασία και σε σωματικό, αλλά και στο ψυχολογικό τομέα. Ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος νέος μόλις αρχίζει σε νέο σπίτι ή γραφείο, κτλ.

Μόλις πήρατε την απόφαση να μετακομίσετε και έχετε αγχωθεί γιατί δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε και που να απευθυνθείτε ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία; Διαβάστε βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε για να μην πελαγώσετε τις δύσκολες αυτές ημέρες της προετοιμασίας.

Μεταφορές Μετακομίσεις στην Αθήνα – Τα στάδια

  • Αρχικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με μεταφορικές εταιρίες για να πάρετε την τελική προσφορά τους. Δηλαδή να έρθουν στο χώρο σας και να λάβουν με προσοχή τα πράγματα σας, όπου και θα τα πάνε στο νέο σας χώρο. Προτιμήστε μεταφορικές εταιρίες που προσφέρουν εγγυήσεις.
  • Εφόσον αποφασίσατε να μετακομίσετε, θα πρέπει να κοιτάξετε για να βρείτε το χώρο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και στα οικονομικά σας δεδομένα. Άμεσα πάρτε τηλέφωνο, πηγαίνετε να δείτε το νέο χώρο από κοντά και κλείστε τον εφόσον σας ταιριάζει.
  • Ένα από τα πιο δύσκολα στάδια τώρα, είναι το να κλείσετε όλους τους λογαριασμούς με το σπίτι που ζούσατε τόσα χρόνια. Εφόσον μένατε σε νοίκι, θα πρέπει να ξεχρεώσετε όλους τους λογαριασμούς, να κόψετε την παροχή νερού και ρεύματος σε περίπτωση που είναι ακόμα στο όνομα σας και να κατεβάσετε ότι είναι δικό σας, πχ κουρτινόξυλο, φωτιστικά, κτλ.
  • Όταν οι φίλοι λαμβάνουν δράση. Ενώ έχετε ήδη τακτοποιήσει τα πιο πάνω ζητήματα καλέστε τους πιο έμπιστους φίλους και συγγενείς για να σας βοηθήσουν με την μετακόμιση σας.
  • Προμηθευθείτε από την εταιρεία που θα αναλάβει την μεταφορά των επίπλων σας, ειδικά χαρτόνια και συσκευασίες για να αμπαλάρετε τα αντικείμενα σας. Ζητήστε από τους φίλους σου να αμπαλάρουν και αυτοί προσεκτικά ορισμένα αντικείμενα. Τα πιο εύθραυστα και σημαντικά αντικείμενα για εσάς, καλό είναι να τα αμπαλάρετε μόνοι σας για να είστε σίγουροι…
  • Το νέο σας σπίτι θα πρέπει να είναι ήδη καθαρισμένο, να έχει ρεύμα και νερό, ώστε να μπορέσετε με το που πάτε εκεί να φτιάξετε τα πράγματα σας.
  • Την δύσκολη ημέρα της μετακόμισης, θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα, με το αμπαλάζ τους. Τα άτομα από την μεταφορική εταιρεία θα παραλάβουν τις οικιακές συσκευές, τα έπιπλα, και τις όλες τις άλλες κούτες και θα τα μεταφέρουν με προσοχή στο νέο σας σπίτι.
  • Η δουλειά δεν τελειώνει εδώ ή μάλλον τώρα αρχίζει. Θα πρέπει εφόσον η μεταφορική σας φέρει τα πράγματα σας και σας τα τοποθετήσει εντός της οικίας, να τα αφαιρέσετε από το αμπαλάζ τους και να τα τοποθετήσετε στις θέσεις τους.

Όλο αυτό σας φαίνεται κουραστικό; Είναι αρκετά κουραστικό, άλλα με λίγη βοήθεια όλα πραγματοποιούνται με επιτυχία!

Share.

Leave A Reply